گلیسیرن چیست؟

گلیسیرین و خواص آن
گلیسیرین یک الکل قندی است که میتواند از هز یک از محصولات گیاهی، حیوانی و شیمیایی نفتی درست شود.
گلیسیرین گیاهی از روغنهای گیاهی تهیه می شود و گفته می شود بیش از دو قرن پیش با گرم کردن مخلوطی از روغن زیتون و مونواکسید سرب به طور تصادفی کشف شده است.
گلیسیرین گیاهی با گرم کردن چربی های گیاهی سرشار از تری گلیسیرید - مانند روغن نخل ، سویا و نارگیل - تحت فشار یا همراه با یک قلیایی قوی مانند سود سوز آور ساخته می شود.در این مرحله گلیسیرین از اسیدهای چرب جدا شده  با آب مخلوط میشود و یک مایع بی بو ، با طعم شیرین و مانند شربت را تشکیل میدهد.
گلیسیرین گیاهی به طور گسترده ای در صنایع غذایی ، آرایشی و دارویی مورد استفاده قرار می گیرد.
به عنوان مثال ، اغلب برای کمک به ترکیب روغن و ترکیبات حاوی آب ، شیرین کردن و مرطوب کردن محصول نهایی به غذاها اضافه می شود.
همچنین می توان از آن برای جلوگیری از شکل گیری کریستال های یخ در غذاهای منجمد مانند ماست یخ زده کم چرب ، بستنی و سایر دسرها استفاده کرد.
گلیسیرین یک ماده رایج در داروهای دارویی از جمله داروهای قلب ، شیافها ، داروهای ضد سرفه و بیهوشی است.
علاوه بر این ، می توانید گلیسیرین گیاهی را در خمیر دندان پیدا کنید ، زیرا این ماده به جلوگیری از خشک شدن یا سخت شدن لوله در لوله کمک می کند.
علاوه بر این ، معمولاً به صابون ، شمع ، لوسیون ، دئودورانت و آرایش اضافه می شود.
گلیسیرین گیاهی به دلیل داشتن قدرت مرطوب کننده یک روش درمانی محبوب پوست است.
تحقیقات نشان می دهد که استفاده از گلیسیرین بر روی پوست شما به تدریج  سبب نرم شدن و صافی بیشتر پوست میشود. در حقیقت ، استفاده از کرم های حاوی گلیسیرین در حداقل 10 روز هیدراتاسیون پوست را افزایش میدهد.
کرم های ساخته شده از گلیسیرین نسبت به مواد ساخته شده از روغن سیلیکون یا اسید هیالورونیک در مرطوب کردن پوست و جلوگیری از ریزش رطوبت مؤثرتر است.
افزودن گلیسیرین به حمام آب گرم در بهبود سطح رطوبت پوست و محافظت در برابر تحریکات پوستی بسیار موثر است.
گلیسیرین گیاهی میتواند با کمک به تسکین سوزش پوست ، محافظت در برابر عفونت و بهبود زخم منجر به سلامت بهتر پوست شود.
مطالعات نشان می دهد که استفاده از محصولات حاوی گلیسیرین میتواند از پوست شما در برابر تحریک کننده ها و میکروب ها محافظت کندو همچنین پوست ملتهب یا زخم را تسکین دهد.
علاوه بر این ، گلیسیرین گیاهی میتواند به عنوان مانعی برای محافظت از پوست شما از عناصر از جمله باد و سرما عمل کند.
گلیسیرین مصنوعی
برخی از تبلیغات آنرا به عنوان یک خطر بالقوه برای سلامتی به حساب می آورند ، و بسیاری از مصرف کنندگان ترجیح می دهند ازاستفاده از آن جلوگیری کنند. این ماده معمولاً از ماده اولیه epichlorohydrin تولید می شود ، که یک ماده شیمیایی سمی است که به عنوان یک سرطان زای احتمالی طبقه بندی می شود. نگرانی وجود بقایای اثری از اپی کلروهیدرین یا یک ماده آلاینده بالقوه سرطان زا مانند 1.4 دیوکسان باعث شده است که از استفاده از آن جلوگیری کنند. بنابراین ، در حالی که گلیسیرین مصنوعی همان مزایایی را دارد که گلیسیرین به طور طبیعی مشتق از آن می شود ، ممکن است خطرات زیادی در رابطه با استفاده از آن وجود داشته باشد تا فقط گلیسیرین حاوی گیاهان یا گیاهان مشتق از حیوانات را استفاده کنید.
ویژگی های گلیسرین:
گلیسیرین یک الکل است و در آب و همچنین در سایر الکلها محلول است. این ماده در روغن ها نامحلول است، اما قادر به حل بسیاری از روغن ها است و می تواند به عنوان امولسیفایر برای افزودن روغن به فرمولاسیون مورد استفاده قرار گیرد. به شکل خالص آن بی بو و بی رنگ است اما طعم شیرینی دارد. ویسکوزیته ضخیمی دارد و شفاف است ، بنابراین به دلیل خاصیت مرطوب کننده و اصلاح ویسکوزیته ، اغلب به فرمولاسیون ها افزوده می شود. اضافه کردن آن به یک فرمول یک روش ارزان برای انتقال یک بافت ضخیم و مخملی به یک محصول است ، خاصیتی که معمولاً مورد توجه مصرف کنندگان قرار می گیرد. این ماده مرطوب کننده بسیار موثره برای پوست و مو است. ویسکوزیته بالا و نقطه جوش زیاد آن چیزی است که باعث شده است آن را به عنوان مینیمایزر مؤثر برای حلق و حلق و بینی (در آب و هوای مناسب) تبدیل می کند.
اثرات گلیسیرین بر مو
بسیاری از محصولات مراقبت از مو  گلیسیرین دارند. این ماده به شامپوها ، مرطوب کننده ها ، صابون ها و لوسیون ها اضافه می شود. گلیسیرین باعث جذب آب از محیط اطراف میشود و این چیزی است که آن را یک عنصر بسیار عالی برای پوست و مراقبت از مو تبدیل کرده است. این یک مایع غلیظ شفاف و خوش طعم است و به راحتی در آب حل می شود.
گلیسیرین رطوبت را به موهای خشک برگردانده و باعث بهبود پوست سر می شود زیرا آن را مرطوب می کند. همچنین می توان آن را با آب مخلوط کرد تا یک محلول ایجاد کند که رطوبت و تغذیه کافی را برای خشک کردن موها به شما ارائه می دهد.
با استفاده از گلیسیرین مو سریعتر رشد می کند و در صورت سالم بودن به طول کافی می رسد. گلیسیرین باعث از بین رفتن شکستگی و خشک شدن و شکنندگی موها میشود. بنابراین رشد مو بهینه شده است.
گلیسیرین پوست سر خارش را از بین می برد. در فصول سرد سال ، پوست از جمله پوست سر خشک می شود و منجر به خارش می شود. استفاده از گلیسیرین بر روی پوست سر به طور منظم باعث تسکین خارش می شود.
استفاده از گلیسیرین به طور مرتب به از بین بردن شوره سر و خشکی و پوستی پوست سر کمک می کند. این ماده خاصیت تسکین دهنده دارد که اثر خنک کننده ای روی پوست سر ایجاد می کند.
خانمهایی که موهای شکننده و زبری دارند، با استفاده از گلیسیرین از این مشکل رها میشوند این ماده باعث تقویت تغذیه می شود و کمک میکند موها نرمتر بمانند.
موخوره یک مشکل شایع در بین خانمها به ویژه خانمهایی است که موهای بلند دارند. موخوره در اثر کمبود رطوبت در مو ایجاد می شود و منجر به آسیب دیدگی و ریزش مو می شود. آنها باعث می شوند موها ناسالم به نظر برسند. استفاده از گلیسیرین به تقویت مو کمک می کند و منجر به تشکیل کمتر موخوره می شود. اگر چند قطره روغن نارگیل در آن بیفزایید ، گلیسیرین مؤثرتر خواهد بود.
مقادیر مساوی گلیسیرین و آب ساده را در یک بطری اسپری مخلوط کنید و آن را به عنوان اسپری مو استفاده کنید. به عنوان یک نرم کننده مناسب برای موها عمل می کند و موهای نرم تری به شما میدهد. همچنین می توانید گلیسیرین ، آب ، آلوئه ورا ، چند روغن ضروری به دلخواه و مقدار کمی اسانس را در یک بطری اسپری مخلوط کنید. مخلوط را در یخچال نگهداری کنید و هفته ای دو تا سه روز روی مو و پوست سر خود بمالید. پوست سر خود را با محلول ماساژ داده و بگذارید سه دقیقه روی آن بماند و سپس موهای خود را بشویید.
برای خانمهایی که موهای مجعد را دوست دارند ، گلیسیرین در حفظ فرها کمک می کند. میتوانند با گلیسیرین با حفظ رطوبت و سالم تر جلوه دادن موهای مجعد خود را حالت می دهد.
بعد از شستشو نیز می توانید از گلیسیرین در شستشوی نهایی موها استفاده کنید. موهای خود را طبق معمول شامپو بزنید و طبق معمول بشویید. در آخربه آب کمی گلیسیرین اضافه کنید و از این محلول برای شستشوی نهایی مو استفاده کنید. مو نرم ، صاف و سالم می شود.


مشاهده منبع

26 خرداد 1399 - 10:55

نظرات کاربران

امتیاز کل

در حال حاضر نظری ثبت نشده است

ثبت نظر

امتیاز شما